ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙΑ

2016-12-07 01:06

Υλικά: 

2 φύλλα σφολιάτας (vegan) 

1 δόση μπεσαμέλ  (βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/mpesamel/)

γέμιση 1: πλευρώτους με σπανάκι (βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/pleyrotoys-me-spanaki/)

γέμιση 2: σόγια κοκκινιστή (βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/sogia-kokkinisti/)

γέμιση 3: κρασοτηγανιλα σόγιας (βλ.vegan-syntages.webnode.gr/news/krasotigania-sogias/)

 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής καθώς και τη μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο η σφολιάτα μας ώστε να μπορούμε να την επεξεργαστούμε.

Με πλάστη την ανοίγουμε και κόβουμε κυκλάκια τόσο μεγάλα ώστε να καλύπτουν τα θηκάκια σε φορμάκια σιλικόνης ή ταψί για μάφινς.

Στρώνουμε τα σφολιατάκια μας στις θήκες, αν χρησιμοποιούμε ταψί καλό είναι να βάλουμε λαδόκολλα, ώστε να μην μας χαλάσουν όταν τα ξεφορμάρουμε.

Πρσθέτουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με μπεσαμέλ και γυρίζουμε ελαφρώς προς τα μέσα τα τοιχώματα της σφολιάτας ώστε να μην μας χυθεί η μπεσαμέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.