ΚΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΣΟΓΙΑΣ

2016-06-09 23:37

Υλικά: 

2 φλιτζ. σόγια κεμπάπ

1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

4-5 μανιτάρια (φέτες)

1/2 ποτήρι κρασί

1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας κέτσαπ

1 κουτ. σούπας σόγια σως

1 κουτ. σούπας βαλσάμικο

θυμάρι, ρίγανη

σκόνη σκόρδο, μπαχάρι. κύμινο

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

1/2 λεμόνι (χυμό)

 

Μουλιάζουμε τη σόγια για 15' σε 11/2 λίτρο βραστό νερό.

Τη ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά στύβοντάς την δυνατά.

Σε μιξεράκι χτυπάμε να ανακατευτούν τα μπαχαρικά με τη σόγια σως, το βαλσάμικο, τα μυρωδικά, το χυμο λεμονιού, τη μουστάρδα και την κέτσαπ.

Σε αντικολλητικό τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ ταπενγιάκι), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τη σόγια και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το μίγμα με τα μπαχαρικά ανακατεύουμε να πάει παντού και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει και να "κριτσινίσει" η σόγια.