ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

2017-07-19 15:39

Υλικά: 

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1/2 κονσέρβα κρέμα καρύδας

1 πλάκα κουβερτούρα

2 κουτ. σούπας ταχίνι (κατά προτίμηση με κακάο)

2 κουτ. σούπας μερέντα υγείας (ή vegan πραλίνα βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/pralina-foyntoykioy/)

άχνη ή στέβια (ποσότητα ανάλογη των γούστων σας)

σταγόνες σοκολάτας ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα 1' στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα καρύδας.

Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ταχίνι, την μερέντα και το γλυκαντικό.

Αν θέλουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας ή χοντραλεσμένους ξηρούς καρπούς.

Αν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε εκεί.

Αν όχι, τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη μία ώρα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ 1 λεπτό, επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές.

Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, όμως έτσι πετυχαίνουμε υπέροχη βελούδινη υφή!

Δεν κρυσταλλώνει και έχει τέλεια γεύση!!!