ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1/2 κονσέρβα κρέμα καρύδας
1 πλάκα κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας ταχίνι (κατά προτίμηση με κακάο)
2 κουτ. σούπας μερέντα υγείας (ή vegan πραλίνα βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/pralina-foyntoykioy/)
άχνη ή στέβια (ποσότητα ανάλογη των γούστων σας)
σταγόνες σοκολάτας ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Λιώνουμε την κουβερτούρα 1' στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα καρύδας.
Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ταχίνι, την μερέντα και το γλυκαντικό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας ή χοντραλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Αν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε εκεί.
Αν όχι, τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη μία ώρα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ 1 λεπτό, επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές.
Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, όμως έτσι πετυχαίνουμε υπέροχη βελούδινη υφή!
Δεν κρυσταλλώνει και έχει τέλεια γεύση!!!