ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ή ΣΟΚΟΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

2016-05-20 21:16

Υλικά (για περίπου 40 τρουφάκια): 

2 πακ. μπισκότα τύπου digestive

4-5 κουτ. σούπας κακάο

300 γραμ. γάλα καρύδας (το πηχτό) ή φυτικό βούτυρο (χαρτιού)

2 κουτ. σούπας κονιάκ

11/2 φλιτζ. άχνη

1/2 φλιτζ. ξηρούς καρπούς (αλεσμένους και καβουρδισμένους)

τρούφα, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, κακάο κλπ (για επικάλυψη)

στικς για γλειφιτζούρια ή χάρτινες θήκες για τρουφάκια

 

Αφήνουμε το βούτυρο ή το γάλα καρύδας σε ζεστό μέρος να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε το βούτυρο/γάλα με τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ.

Προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροκομμένα και του ξηρούς καρπούς.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλάθουμε μπαλίτσες και ρολάρουμε σε τρούφα ή ξηρους καρπούς κλπ.

Διατηρούνται στο ψυγείο πολύ καιρό (και στην κατάψυξη πολλούς μήνες).

 

tip: μπορείτε να αντικαταστήσετε μία ποσότητα μπισκότων με κέικ.

      καρφώστε ξυλάκια και μετατρέψτε τα σε προτότυπα σοκογλειφιτζούρια!