ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ή ΣΟΚΟΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Υλικά (για περίπου 40 τρουφάκια):
2 πακ. μπισκότα τύπου digestive
4-5 κουτ. σούπας κακάο
300 γραμ. γάλα καρύδας (το πηχτό) ή φυτικό βούτυρο (χαρτιού)
2 κουτ. σούπας κονιάκ
11/2 φλιτζ. άχνη
1/2 φλιτζ. ξηρούς καρπούς (αλεσμένους και καβουρδισμένους)
τρούφα, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, κακάο κλπ (για επικάλυψη)
στικς για γλειφιτζούρια ή χάρτινες θήκες για τρουφάκια
Αφήνουμε το βούτυρο ή το γάλα καρύδας σε ζεστό μέρος να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε το βούτυρο/γάλα με τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροκομμένα και του ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Πλάθουμε μπαλίτσες και ρολάρουμε σε τρούφα ή ξηρους καρπούς κλπ.
Διατηρούνται στο ψυγείο πολύ καιρό (και στην κατάψυξη πολλούς μήνες).
tip: μπορείτε να αντικαταστήσετε μία ποσότητα μπισκότων με κέικ.
καρφώστε ξυλάκια και μετατρέψτε τα σε προτότυπα σοκογλειφιτζούρια!