ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ - ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙ

2016-06-27 00:39

ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ή αλλιώς ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙ

Υλικά: 

2 πακέτα κανελόνια 

11/2 φλιτζ. σόγια κιμά
500γρ. μανιτάρια "κιμα" (στο μούλτι)
500 ml ντοματακι κονκασέ
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελ. σκόρδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
κύμινο, πάπρικα, κουρκουμά, ρίγανη
μαιντανό
8-10 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζ. τριμμένο φυιτικό τυρί (προαιρετικά)
 
Μουλιάζουμε τη σόγια σε 5 φλιτζάνια  βραστό νερό για 15'. Την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σαν κιμάς.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πελτέ. Προσθέτουμε το κιμά μανιταριών,  τη σόγια, το κονκασέ, τη δάφνη, αλατοπίπερο, και τα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20' σε κατσαρόλα ή 10' σε χύτρα).
Τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σε περίπτωση που βγεί πηχτή η "μπεσαμέλ" προθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν ή φυτικό χλιαρό γάλα.
Σε φόρμα αποσπώμενη καλά βουτυρωμένη τοποθετούμε όρθια τα κανελόνια.
Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά έτσι ώστε να γεμίσουν ομοιόμορφα.
Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ πατάτας.
Καλύπτουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-40 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Είναι μία πολύ πρωτότυπη και νόστιμη ιδέα, σε ένα μπουφέ πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις.