ΤΑΡΤΑΚΙΑ
Υλικά:
ταρτάκια:
1/2 μπανάνα λιωμένη
500 γραμ. αλεύρι
300 γραμ. φυτικό βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από πορτοκάλι, λεμόνι ή βανιλίνη
κρέμα:
2 κουτ. σούπας σμιγδάλι
1 βανιλίνη
6 κουτ. σούπας ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
500 ml γάλα σόγιας
σαντιγύ:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (πηχτό)
2-3 κουτ. σούπας άχνη ή στέβια σκόνη
διάφορα φρέσκα φρούτα ή γλυκό κουταλιού ή καραμελωμένουε ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα κ.λπ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ευπλαστη ζύμη.
Κόβουμε με κουπ πατ ή ποτήρι κύκλους και τα βάζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μάφιν ή χάρτινα φορμάκια.
Ψήνουμε στου 175 βαθμούς περίπου 15' με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα τα ταρτάκια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Για την κρέμα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε ένα κατσαλοράκι -εκτός φωτιάς- με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λιγο λίγο to 1/3 απο το γάλα.
Ανακατεύουμε ζωηρά. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν αρχίζει να πήζει προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα λίγο λίγο και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγοβράζοντας περίπου 10' μέχερι να πήξει όσο επιθυμούμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγύ. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κονσέρβα καρύδας μαζί με την άχνη.
Τέλος συναρμολογούμε τα ταρτάκια.
Βάζουμε μια κουταλιά κρέμα σε κάθε ταρτάκι, από πάνω σαντιγύ και στολίζουμε με φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ.