ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
2016-02-25 00:30
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κουρου **
15-20 μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη)
100ml φυτική κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα φέτα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό τυρί)
αλάτι - πιπέρι
Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά χοντροκομμένα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσουν. Στρώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέραμ αδειάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε το τυρί διπλώνουμε τις άκρες να φτάξουμε ωραίο κόθρο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 170 με αέρα 40-50'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κ μετά απολαμβάνουμε!! Είναι πεντανόστιμη, δοκιμάστε την και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!
*Για σπιτικό φύλλο κουρού (2 κομμάτια):
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουερ
120 γρ. λάδι
2 κουταλάκια ξίδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο πιπέρι
180 -200 γρ. χλιαρό νερό
Βάζουμε σε μπολ το αλέυρι, το μπέκιν , το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και "τρίβουμε" να ενωθούν τα υλικά , και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλαει στ χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ. Αφήνουμε 30-50' να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε το φύλλο.