ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αμύγδαλα
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα την κανέλα, το κονιάκ, την σόδα ανακατεμένη με την πορτοκαλάδα να αφρίζει και στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε μπαστουνάκια, βάζουμε στην άκρη αμύγδαλο να μοιάζει με νύχι και κάνουμε τρεις γραμμούλες στη μέση να μοιάζει με δάχτυλο. Ψήνουμε αέρα στους 180´ για κανένα 20'