ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ

2017-05-11 16:27
ΥΛΙΚΑ: 
1/2 κιλό σπανάκι 
3/4 φλ. ελαιόλαδο 
11/2 φλιτζ. φασόλια χάντρες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια >>
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 μανιτάρια
2 καρότα-ροδέλες
200 ml ντοματάκι κονκασέ
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3/4 φλ. ρύζι ολικής 
1/2 ματσάκι άνηθο 
1/3 ματσάκι μαιντανό
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 λεμόνι - χυμός (και ξύσμα από το μισό)
αλάτι πιπέρι
1 κουτ. στέβια
1 κύβο λαχανικών
 
 
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. 
Προσθέτουμε το σπανάκι, τις χάντρες, τον πελτέ, τα καρότα, τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε το ρύζι. 
Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2' να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και 11/2 ποτήρι νερό. 
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 20΄.