ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

2016-03-01 00:18
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι 
3/4φλ. ελαιόλαδο 
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια >>
1 πράσο ψιλοκομμένο 
2 καρότα-ροδέλες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 
άνηθο 
1 λεμόνι - χυμός
αλάτι πιπέρι
Χοντροκόβουμε το σπανάκι.
 Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
 Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον πελτέ, τα καρότα και πασπαλίζουμε το ρύζι. 
Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά.
 Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και 1 1/2 ποτήρι νερό. 
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 20΄.