ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
2016-03-01 00:18
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι
3/4φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια >>
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα-ροδέλες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
άνηθο
1 λεμόνι - χυμός
αλάτι πιπέρι
Χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον πελτέ, τα καρότα και πασπαλίζουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και 1 1/2 ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 20΄.