SPAGHETTI BOLOGNESE ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

2016-01-24 16:54

ΥΛΙΚΑ σάλτσας μπολονέζ:


1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2  καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
κανέλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
 
Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας 15-20 λεπτά σε βραστό νερό, έπειτα ξεπλένουμε και στίβουμε καλά. 
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε άλλα 4-5'. 
Σβήνουμε με κρασί. 
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά - εκτός από τον μαιντανό- και σιγοβράζουμε 20'. 
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, και μαγειρεύουμε άλλα 5-7' σε δυνατή φωτιά να δέσει η σάλτσα.