ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

2016-03-05 14:31

ΥΛΙΚΑ:

300γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το βράδυ)

2 καρότα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 πιπεριά

1/2 κούπα μαιντανό

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 1/3 φλ. βρώμη αλεσμένη

αλάτι , πιπέρι

ρίγανη

κύμινο

μπαχάρι

σαλτσα:

500 γρ. ντοματάκι κονκασε

1 κουτ. ζάχαρη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

λάδι

αλάτι πιπέρι

δυόσμο

κανέλα, μπαχάρι

Βράζουμε τα φασόλια, τα σταγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα, πλάθουμε σουτζουκάκια και είτε τα τηγανίζουμε είτε τα ψήνουμε στο φούρνο στου 200° σκεπασμένα 40 λεπτα και αλλα 20 ξεσκεπαστα με αερα. Ωστόσο ετοιμάζομουμε τη σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτοντας τα υπολοιπα υλικά, σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σουτζουκάκια και η σάλτσα. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά να μην σπάσουν.