ΣΟΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ!
Υλικά:
2 φλιτζ. σόγια (μουλιασμένη σε καυτό νερό για 15')
ελαιόλαδο
500γρ ντοματάκι κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/3 κουτ. σούπας μπαχάρι
2-3 ξυλάκια γαρύφαλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τη σόγια.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο. Προσθέτουμε το πελτέ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σόγια και να δέσει η σάλτσα. Έχουμε το νου μας μπορεί να χρειασθέι να συμπληρώσουμε νερό. Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι ή πίτες σουβλάκι.