ΣΝΙΤΣΕΛ ΣΕΙΤΑΝ

2016-09-26 23:26

 Υλικά: 

φιλετάκια σειτάν (  vegan-syntages.webnode.gr/news/seitan-mprizoles/   )***

αλάτι, πιπέρι

πάρπικα

1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο

3 κουτ. σούπας νερό

φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη αλεσμένη  ή  παξιμάδια ολικής αλεσμένα στο μούλτι

λάδι για τηγάνι

 

Αφού έχουμε φτιάξει το σειτάν μας και το έχουμε μαρινάρει, το ψήνουμε σε γκριλιέρα να στεγνώσει από τα υγρά του.

Ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε να πήξει λίγο (έχει την χρήση αυγού).

Σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά, λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Περνάμε τα φιλετάκια μας από το λιναρόσποτο και βουτάμε στο μίγμα φρυγανιάς και από τις δύο μεριές.

Τηγανίζουμε ελαφρώς σε καυτό λάδι.

**** πρίν βράσουμε το σειτάν δημιουργούμε λεπτά φιλέτα να μοιάζουν με σνίτσελ.

**** δεν είναι απαραίτητο να προψηθούν σε γρκιλιέρα απλά θα έχουν λίγο περισσότερη υγρασία