ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Υλικά:
1 lt γάλα σόγιας
250 ml νερό
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
90 γραμ. ρύζι γλασέ
100-130 γραμ. ζάχαρη
1-2τεμ. βανιλίνη
κανέλα ή καρύδα ή φρούτα κλπ (για σερβίρισμα)
Βράζουμε το ρύζι με το νερό 10' ανακατεύοτνας συνεχώς.
Ρίχνουμε το γάλα -εκτος απο μισό φλιτζάνι- και αφήνουμε 13-15' να σιγοβράσει ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο μισό φλιτζάνι γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατέυοντας συνέχεια για περίπου 10'.
Κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας ανακατεύουμε.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε!