ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ
Υλικά:
(κιμάς)
3 φλιτζ. κιμά σόγιας
2 καρότα (τριμμένα)
1 κουτ. σούπας βεγκέτα
1/2 κούπα μαιντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζ. βρώμη
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/2 κουτ. γλυκού πελντέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα, θυμάρι, κύμινο
(γέμιση)
2/3 φλιτζ. πολύχρωμες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
3-4 μανιτάρια
11/2 φλιτζ. μπεσαμέλ ή πουρέ πατάτας (βλ. https://vegan-syntages.webnode.gr/news/mpesamel/)
1/3 φλιτζ βίγκαν τυρί τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
Μουλιάζουμε για 15' τον κιμά σόγιας σε βραστό νερό.
Ωστόσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός απο την μπεσαμέλ.
Ξεπλένουμε τη σόγια και στίβουμε πολύ καλά.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά.
Τοποθετούμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε σε φύλλο.
Προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ, το μίγμα της γέμισης και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Τυλίγουμε το ρολό.
Μπορούμε να το βάλουμε και σε φόρμα του κέικ.
Τυλίγουμε το ρολό, κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα.
Προς το τέλος μπορούμε να χαράξουμε το πάνω μέρος του χαρτιού για να ροδίσει.
Tips:
Μπορούμε να πειραματιστούμε με τη γέμιση, να βάλουμε βιγκαν φέτα αντί για μπεσαμέλ, να χρησιμοποιήσουμε υλικά όπως ελιές κλπ.
Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά ρολάκια!