ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ GOURMET

2016-03-03 01:39
ΥΛΙΚΑ:
25Oγρ ρεβύθια (μουλιασμένα μια νύχτα σε αλατόνερο)
1 κρεμμύδι
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 λέμονι
μαϊντανό
σέλινο
αλατοπίπερο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
μπαχάρι
1 κύβο λαχανικών (ή ζωμό ή 1κ.γ. vegeta)
Βράζουμε τα ρεβύθια στο νερό που τα μουλιάσαμε να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και το λάδι,προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μεχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τέλος το αλάτι και το ελαιόλαδο*, δυναμώνουμε να πάρουν μια βράση και ετοιμα!
Tips: στην πρώτη εικόνα είναι η σούπα περασμένη από το μούλτι για κρεμώδη υφή και εναλλακτική- μοντέρνα εκδοχή, σερβιρισμένη με σέλινο, μπούκοβο , ξυσμα και λωρίδες λεμονιού. 
Εάν τα προτιμάτε στην κλασσική του εκδοχή (δεύτερη φωτογραφία), διαλύστε στο τέλος 2 κουταλάκια κορν φλάουρ ή αλεύρι σε κρύο νερό, ρίξτε το μέσα τη σούπα και αφήστε το να πάρει 1 βράση σε δυνατή φωτιά ούτως ώστε να χυλώσει και να δίνει αποτέλεσμα "Αυγολέμονου" !
Δοκιμάστε το, θα γίνει το αγαπημένο σας!
*Προσπαθήστε σε όλες τις σούπες σας το λάδι να το ρίχνετε στο τέλος, αφενός γιατί όταν δεν μαγειρεύεται δεν χάνει τα θρεπτικά του συστατικά και αφετέρου διότι με αυτόν τον τρόπο χυλώνει υπέροχα το φαγητό μας!