ΠΤΙ ΦΟΥΡ

2016-04-03 17:04

Υλικά:  

650 γραμ. αλεύρι φαρίνα

160 γραμ. κορν φλάουρ

3 βανίλιες

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

700 γραμ μαργαρίνη ή λάδι καρύδας

200 γραμ. άχνη ζάχαρη (ή 20γρ. στέβια)

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

μαρμελάδα (ταχίνι, φυστικοβούτο κλπ για γέμιση)

2 κουβερτούρες (για επικάλυψη)

 

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζαχαρη στο μίξερ να αφρατέψει.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το κορν φλάουρ, το μπέκιν πάουντερ, το ξύσμα και τις βανίλιες.

Προσθέτουμε το μίγμα της μαργαρίνης στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Με κορνέ σχηματίζουμε μπισκοτάκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε 20-25' στους 170°.

Αφού κρυώσουν τα ενώνουμε ανα δύο, γεμίζοντάς τα με μαρμελάδα, ταχίνι, φυτικοβούτυρο, σοκολάτα κλπ!!!

Τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει!

Διατηρήστε τα σε καλα κλεισμένο δοχείο για να μέινουν τραγανά, σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

 

*(βγαίνουν περίπου 60 μπισκότα σε αυτή τη δόση)