ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Υλικα:
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
11/2 ποτήρι αλεσμένη βρώμη
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα ηλιόσπορο,παπαρουνοσπορο κλπ
2-3 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
σουσάμι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι και τους σπόρους) πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το ελαιόλαδο ζυμώνοντας καλά μέχρι να το "πιει" και να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε τους σπόρους λίγους-λίγους ζυμώνοντας να μοιρασθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Πλάθουμε καρβελάκι και "ρολάρουμε" σε επιφάνεια την οποία έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι ή βρώμη. Αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος (30 βαθμους περιπου) να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.