ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

2016-03-30 14:33

Υλικα: 

2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

11/2 ποτήρι αλεσμένη βρώμη

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες χλιαρό νερό

2 φακελάκια μαγιά

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κούπα ηλιόσπορο,παπαρουνοσπορο κλπ

2-3 κουτ. σούπας λιναρόσπορο

σουσάμι

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι και τους σπόρους) πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το ελαιόλαδο ζυμώνοντας καλά μέχρι να το "πιει" και να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε τους σπόρους λίγους-λίγους ζυμώνοντας να μοιρασθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Πλάθουμε καρβελάκι και "ρολάρουμε" σε επιφάνεια την οποία έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι ή βρώμη. Αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος (30 βαθμους περιπου)  να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.