ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ

2016-12-05 00:04

Υλικά: 

8-10  μεγάλα μανιτάρια  (πόρτο μπέλο) (κομμένα στα 3-4)

8-10 μέτριες πατάτας (κομμένες στα 4) 

1 κρεμμύδι (φέτες)

2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)

1 πράσινη πιπερία (χοντροκομμένηΟ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού βεγκέτα

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 πορτοκάλια (χυμό)

3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα

1/2 κουτ. γλυκού κάρυ

1/2 γλυκού πάπρικα

αλατι, πιπέρι

 

Χτυπάμε καλά σε βάζο (ή σέικερ) το λάδι, το χυμό, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τα αρωματικά-μπαχαρικά.

Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να  δέσουν τα αρώματα.

Βάζουμε σε ταψί τα μανιτάρια σφηνωτά (το μισό να ακουμπάει στο ταψί και το μισό πάνω στο άλλο μανιτάρι).

Αραδιάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τη πιπερία.

Χτυπάμε ξανά το μίγμα στο βάζο και περιχύνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά (μην σαν τρομάξουν, θα τα πιούν οι πατάτες) και να πάρει χρώμα το φαγητό.

 

Tip: εαν θέλετε μπορείτε να περάσετε πρώτα από ένα αντικολλητικό τηγάνι τις πατάτες με λίγο λάδι, σκόρδο και δεντρολίβανο να κάνουν κρούστα και να αρωματιστούν.