ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
2016-04-11 00:53
Υλικά
2 φλιτζ. φουντούκια (ωμά)
1 φλιτζ. άχνη
1 φλιτζ. στέβια
1 βανιλίνη
1/2 φλιτζ. κακάο
1/3-1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε με αέρα τα φουντούκια για 8-10' στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν, τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.
Βάζουμε τα φουντούκια μαζί με το ηλιέλαιο** στο μούλτι ή στο μπλέντερ και χτυπάμε αρκετά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
*Όσο πιο ρευστή θέλουμε την πραλίνα μας, τόσο αυξάνουμε την ποσότητα του ηλιέλαιου.