ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

2016-04-11 00:53

Υλικά 

2 φλιτζ. φουντούκια (ωμά)

1 φλιτζ. άχνη

1 φλιτζ. στέβια

1 βανιλίνη

1/2 φλιτζ. κακάο

1/3-1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε με αέρα τα φουντούκια για 8-10' στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν, τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.

Βάζουμε τα φουντούκια μαζί με το ηλιέλαιο** στο μούλτι ή στο μπλέντερ και χτυπάμε αρκετά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

*Όσο πιο ρευστή θέλουμε την πραλίνα μας, τόσο αυξάνουμε την ποσότητα του ηλιέλαιου.