ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
2016-02-02 01:12
ΥΛΙΚΑ:
2 γλυκοπατάτες
αλάτι πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Πλένετε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και βράζετε για 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθος (στη χύτρα 15').
Τις ξεπλένετε με κρύο νερό (να σταματήσει ο βρασμός εσωτερικά), τις ξεφλουδίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν καλά!
Σε αυτό το σημείο εγώ συνηθίζω να τις βάζω 8-10' σε φούρνο με αέρα να στεγνώσουν διότι η γλυκοπατάτα απορροφά αρκετό νερό κατά το βράσιμο.
Δεν είναι όμως απαραίτητο.
Με το μηχάνημα του πουρέ ή βάζοντάς τες στο μούλτι τις πολτοποιείτε και προσθέτετε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
tip: για μια πιο gourmet εκδοχή αρωματίστε τον πουρέ με λίγο τρίμμα πορτοκαλιού και 1 κ.γ. βαλσάμικο
Συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια λαχανικών, κεμπαπ σόγιας κλπ.