ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ (ΓΙΑ "ΣΟΥΒΛΑΚΙ")

2016-02-28 00:04
Υλικά: 
180 ml γάλα 
100 ml νερό 
2 κουτ. γλυκού stevia 
1 κουτ. σούπας μαγιά 
100 γρ. αλεύρι άσπρο 
300 γρ. αλεύρι ολικής 
1 κουτ. γλυκού αλάτι 
2 κουτ. σούπας λάδι 
1 κουτ. γλυκού βασιλικό 
 
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), τη stevia και τη μαγιά. 
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βασιλικό (ή θυμάρι). 
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το λάδι. 
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. 
Αφήνουμε τη ζύμη σε σκεπασμένο μπολ, σε θερμοκρασία δωματίου 1-1:30 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. 
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και πλάθουμε πίτες πάχους 1 εκατοστού περίπου (και λίγο λιγότερο). 
Αλείφουμε τις πίτες μας με λάδι και αφήνουμε να φουσκώνουν περίπου 30’. 
Με ένα πιρούνι κάνουμε κάθετα τρύπες. 
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 5-8 λεπτά στους 230° στις αντιστάσεις. 
Δε θέλουμε να ψηθούν καλά, μας ενδιαφέρει να φουσκώνουν και να ψηθούν ελαφρώς. 
Αφού κρυώσουν τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη τυλιγμένες με μεμβράνη. 
Όποτε θέλουμε να τις καταναλώσουμε τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στα κάρβουνα, στη γκριλιέρα κλπ. 
 
Είναι πολύ αφράτες αρκεί να μην τις ψήσετε περισσότερο από όσο αναγράφεται στη συνταγή.