ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι σόγια κεμπάπ
2 λουκάνικα φυτικά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σόγια σώς
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκελ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
δεντρολίβανο, ρίγανη
αλατοπίπερο
Μουλιάζουμε τη σόγια για 50' σε ένα μπολ με καυτό νερό.
Σουρώνουμε τη σόγια, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Κόβουβε σε φέτες τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί ή γάστρα.
Σε ενα σεικερ βάζουμε τα μπαχαρικά και το λάδι, τη σόγια σως, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το κρασί και χτυπάμε.
Περιχύνουμε και ψήνουμε 30' σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμενο φούρνο στους 200° και αλλα 30' χωρίς αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες, ρύζι κλπ.
Tip: Την ίδια συντα΄γη προσθέτοντας πατάτες, μανιτάρια και φυτικό τυρί μπορούμε να την κάνουμε "κλέφτικο" βάζοντας ατομικές μερίδες σε "πουγκί" λαδόκολλας!!!