ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Υλικά:
1 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/4 φλιτζ. στέβια
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
100γρ βούτυρο (φυτικό βιγκαν)
2/3 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
1 βανίλια
1/2 μπανάνα (λιωμένη)
1 κουτ. γλυκού σόσα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζ. βρώμη
1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας
1/3 φλιτζ. αμύγδαλα (ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα)
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 3 γλυκαντικά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το φυστικοβούτυρο και την μπανάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού λίγο λίγο στο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς (κατά το ψήσιμο απλώνονται λίγο και αποκτούν ωραίο στρογγυλό σχήμα)
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15'.
**Μόλις βγουν απο το φούρνο είναι πολύ μαλακά αλλά σφίγγουν μόλις κρυώσουν, προσοχή μην παραψηθούν.
Βγαίνουν περίπου 35-40 μπισκότα!!!