ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά:
1 φλιτζ. κιμά σόγιας
300 γραμ. μανιτάρια
2 καρότα
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. μαιντανό
2 σκελ. σκόρδο
1/2 φλιτζ. βρώμη
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας βεγκέτα ή κύβο λαχανικών
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. λιναρόσπορο
3 κουτ. νερό
3 φέτες βίγκαν τυρί
Μουλιάζουμε τη σόγια σε 3 κούπες βραστό νερό και αφήνουμε 20'. Ξεπλένουμε καλά και στίβουμε.
Ωστόσο τρίβουμε στον τρίφτη την πατάτα και τα καρότα.
Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη βρώμη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλέθουμε.
Ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε μερικά λεπτά να γίνει πηχτό μίγμα σαν ασπράδι αυγού.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε τουλάχιστον 30' στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Κόβουμε σε λωρίδες το τυρί. Πλάθουμε μπιφτέκια και στη μέση βάζουμε μια λωρίδα τυρί.
Ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο.
Τα τρώμε ζεστά για να ρέει το τυράκι!