ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΑΚΗΣ

2016-03-02 23:56
Υλικά:
300 γρ. φακές 
1 ξερό κρεμμύδι 
½ φλιτζ. μαϊντανό
1 κουτ. σούπας βασιλικό
1 σκελ. σκόρδο
1 κουτ. γλυκού βαλσάμικο
1 φλιτζ. αλεύρι ολικής 
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα 
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελντέ
Αλάτι, πιπέρι 
Γλυκιά πάπρικα 
Κύμινο 
Μείγμα για μπιφτέκια
 
Πατάτες 
Ελαιόλαδο 
Ρίγανη 
Αλάτι 
 
Πλένουμε καλά τις φακές και τις βράζουμε 5’ στη χύτρα να μαλακώσουν. 
Τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
Αφήνουμε να κρυώνουν. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκορδο, τον μαϊντανό και το βασιλικό. 
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά των μπιφτεκιών. 
Αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον το μείγμα στο ψυγείο. 
Ωστόσο καθαρίζουμε πατάτες (αν θέλουμε να συνοδεψουμε τα μπιφτεκια μας με πατάτες φούρνου) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ανακατεύουμε με λίγο λάδι, αλάτι και μυρωδικά. 
Πλάθουμε μπιφτεκια και ψήνουμε στους 220° C για 30’.