ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
2018-05-07 18:13
Υλικά
(για μπιφτέκια)
3 κούπες κιμά σόγιας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλ. βρώμη αλεσμένη
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μείγμα για μπιφτέκια/κρέας, πάπρικα, κύμινο, σκόνη σκόρδο
3-4 πατάτες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένη
½ φλ. ελαιόλαδο
Θυμάρι, αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά των μπιφτεκιών και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι με το θυμάρι, το αλάτι και τη ρίγανη.
Αδειάζουμε το λάδι στις πατάτες.
Πλάθουμε μπιφτεκια και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί εναλλάξ μπιφτεκι πιπεριά πατάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 40’ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 30’-40’ σε ανοιχτό ταψί μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Την ποσότητα των μπαχαρικών την ορίζετε ανάλογα των γούστων σας.
Tip! Μπορείτε να περιχύσετε τα μπιφτέκια με σάλτσα ντομάτας ώστε να έχετε κάτι σαν παραλλαγή από σουτζουκάκια ή να τρίψετε πάνω τους φυτικό τυρί.