ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
Υλικά:
500γρ. ταχίνι
200γρ. σιρόπι αγαύης
200γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούνια)
200γρ. κουβερτούρα
200γρ. δημητριακά
200γρ. βρώμη
80-100 γρ. super foods (π.χ. κράνμπερις, σταφίδες κ.ά.)
Ζεσταίνουμε το σιρόπι και το ανακατεύουμε ελαφρώς με το ταχίνι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μεμβράνη σε ταψί ή μπολ 20χ30, απλώνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο 4 ώρες.
Κόβουμε μπάρες, 20 περίπου κομμάτια και σερβίρουμε.