ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

2016-10-11 01:52

Υλικά: 

1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμενες)

500 ml ντοματάκι κονκασέ ή

4-5 ώριμες ντομάτες (στον τρίφτη)

2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

2-3 καρότα (ψιλοκομμένα-προαιρετικά)

3-4 πατάτες (κυδωνάτες- προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1/2 ματσάκι μαιντανό

3/4-1  φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλατοπίπερο

 

Στο μισό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τις μπάμιες.
Ανακατέυουμε προσεχτικά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή το κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν. 
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αφαιρούμε από τη φωτιά.