ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

2016-03-09 14:15
Υλικά 
(για το φύλλο):
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό (περίπου)
3 κουτ. σούπας ξύδι
3 κ.σούπας λάδι
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
 
(για τη γέμιση)
1 κιλό μανιτάρια
1 πράσο
1 κρεμμύδι
μαιντανό
1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλατι, πιπέρι
 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, με το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μαιντανό και μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά  ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βρώμη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το ξύδι, το αλάτι και το λάδι.Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο έως ότου το ζυμάρι γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό) και αφήνουμε 30' να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια, ανοίγουμε κυκλάκια σε μέγεθος μικρού πιάτου. Τα ενώνουμε ανά δύο λαδώνοντάς τα ανάμεσα , ούτως ώστε να έχουμε 4 διπλά φύλλα. Ανοίγουμε το καθένα από τα 4 πλέον φύλλα μας, στρώνουμε το ένα διπλό φύλλο σε λαδωμένο ταψί, λαδώνουμε και στρώνουμε σουρωμένο από πάνω και το δεύτερο. Προσθέτουμε τη γέμιση (εφόσον έχει κρυώσει) σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, λαδώνουμε και στρώνουμε και το τελευταίο. Χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα