ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΑΚΑ
Υλικά:
1 πακ. μακαρόνια
400 γραμ. αρακά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
3 κουτ. σούπας άνιθο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού βεγκέτα ή 1/2 κύβο λαχανικών
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. νερό
αλάτι, πιπέρι
100-150ml φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα (προαιρετικά)
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βράζουμε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει και πολτοποιούμε στο μούλτι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον αλεσμένο αρακά και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε.