ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ LIGHT

2017-08-18 20:44

Υλικά:

(για ένα μεγάλο βάζο)

500ml γάλα σόγιας

6 κουτ. σούπας μηλόξυδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι (ιμαλαϊων ή θαλασσινό)

2 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

100 ml ηλιέλαιο

 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύδι και τα αφήνουμε 5'.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς.

Αρχικά θα αφρίσει, έπειτα όσο θα πήζει θα φεύγει ο αφρός.

Μόλις δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε βάζο.

Δεν θέλουμε να πήξει πολύ, ίσα ίσα σαν απαλή κρέμα γιατί όσο κρυώνει μετά στο ψυγείο θα σφίξει πολύ.

Σε περίπτωση που σαν παραπήξει, μην αγχωθείτε, χτυπήστε το στο μούλτι και θα γίνει υπέροχο!

 

 

tip!!!

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα σας με 3-4 κουταλιές κέτσαπ και 1-2 μουστάρδα και θα έχετε μία υπέροχη σως για σαλάτες και φαγητά!