ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

2016-05-15 22:41

Υλικά:

1 1/3 κούπα γάλα σόγιας

2 κουτ. σούπας μουστάρδα (απαλή)

3 κουτ. σούπας μηλόξυδο

2 κούπες ηλιέλαιο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας γλυκαντικό (στέβια, ζάχαρη, σιρόπι αγαύης κ.λπ)

 

Βάζουμε στο μούλτι (ή σε δυνατό μίξερ, ραβδομπλέντερ κλπ) όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από το ηλιέλαιο.

Χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να δένει η μαγιονέζα μας.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε 2-3 δόσεις και συνεχίζουμε μερικά λεπτά ακόμα το δυνατό χτύπημα μέχρι να πήξει καλά.