ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

2016-03-24 02:07

Υλικά: 

3 φλιτζ. αλεύρι
1 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού χλιαρό νερό
1/2 κουτ.  γλυκού αλάτι
50 γρ. φρέσκια μαγιά 
1 κουτ.της σούπας ζάχαρη
καλαμποκέλαιο 
 
 Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να σχηματιστούν φούσκες (1 περίπου ώρα).
Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε  βαθιά κατσαρόλα και αφήνουμε το λάδι να κάψει  σε δυνατή φωτιά.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη, τη βάζουμε στη χούφτα μας, την πατάμε να βγει, την κόβουμε με βρεγμένο κουτάλι και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Με τρυπητή κουτάλα, πιέζουμε τους λουκουμάδες στο καυτό λάδι, ώσπου να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. 
Περιχύνουμε με μαρμελάδα, σοκολάτα ή σιρόπι της αρεσκείας μας και τους πασπαλίζουμε με καρύδι, αμύγδαλο ή κανέλα.