ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
2016-01-22 02:31
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ φυτικό βούτυρο
σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
1 στικ κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
5-6 γαρίφαλα
γαρνίρισμα (προαιρετικά):
τριμμένοι ξηροί καρποί με λίγο κανέλα κ γαρίφαλο
σοκολάτα υγείας λιωμένη
καρύδα κ.α.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο , ρίχνουμε μερικές σταγόνες σκορπια βούτυρο, διπλώνουμε στη μέση , ξαναβουτυρώνουμε, διπλώνουμε στη μέση εκ νέου κ.ο.κ έως να δημιουργηθεί ένα ρολό σφιχτό. Συνεχίζουμε, κάνουμε ρολά όλα τα φύλλα και κόβουμε μπουκίτσες με μαχαίρι χωρίς δόντια. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160-170° με αέρα έως να ροδίζουν.
Ρίχνουμε τα καυτά κουρκουμπίνια στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε μερικά λεπτά (αναλόγως με το πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε). Εάν θέλουμε τα τρώμε σκέτα – είναι πεντανόστιμα, μπορούμε όμως να τα περάσουμε από λιωμένη κουβερτούρα, να πασπαλίσουμε με καρύδα ή να τα «πανάρουμε» με τριμμένους ξηρούς καρπούς.