ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

2016-03-25 16:00

Υλικά: 

1 κουνουπίδι (μπουκετακια)

1 κουτ. μπύρα

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3/4 κουτ. γλυκού αλάτι

2 πρέζες πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

λάδι (για τηγάνισμα)

λεμόνι

 Σε μπολ ανακατέυετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, ρίχνετε τόσο αλεύρι ώστε να πετύχετε ένα χυλό ομοιογενοποιημένο και ελαφρώς πηχτό. Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι ενδεικτικές, μετατρέψτε τις ανάλογα με τα γούστα σας. Βάζετε αρκετό λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά. Βουτάτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο χυλό και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι, και τα απολαμβάνετε με μπόλικο φρεσκοστιμμένο λεμόνι!