ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ
2016-03-15 02:24
Υλικά:
1 μεγάλο κουνουπίδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους
400 γραμμ. ντοματάκια
1 φύλλο δάφνη αλάτι πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξύδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5'. Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε ακόμα 2-3'. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20' (ή 8' σε χύτρα) ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.