ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

2016-02-01 16:38

ΥΛΙΚΑ:

1 κουνουπίδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2-3 καρότα
2-3 πατάτες κομμένες στα 8
400 γρ. ντοματάκια
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
 
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει. Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.  Σιγοβράζουμε για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Σερβίρετε με ρύζι.