ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

2016-12-05 00:26

Υλικά: 

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 φακ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού σόδα

2/3 κουτ. γλυκού κανέλα

1 1/2 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη **

2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

700γρ-1 κιλό αλεύρι (όσο πάρει)

 

Ανακατεύουμε  και ζυμώνουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη εύπλαστη μαλακή η οποία δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15'