ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
2016-12-05 00:26
Υλικά:
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
2/3 κουτ. γλυκού κανέλα
1 1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη **
2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
700γρ-1 κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη εύπλαστη μαλακή η οποία δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15'