ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

2016-04-26 23:31

Υλικά: 

κολοκύθια

αλεύρι (ή μείξη αλευριων π.χ. λευκού, καλαμποκάλευρο, ολικής κ.α.)

αλάτι, πιπέρι

σκόνη σκόρδο

ρίγανη, θυμάρι

ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κοβουμε φετούλες. 

Ρίχνουμε τις φέτες σε μπολ με αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.

Τινάζουμε μία μία κάθε κολοκυθοφέτα και τοποθετούμε σε ταψί. 

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με  αρωματικά και  μπαχαρικά της αρεσκείας μας, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνουν ωραία τραγανή κρούστα.

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε και για άλλα λαχανικά όπως μελιτζάνες και μανιτάρια.

Σερβίρονται ζεστά, σκέτα, με κάποιο ντιπ ή κόκκινη σάλτσα.

*ποσότητες δεν αναφέρω γιατί εξαρτώνται από τα γούστα του καθενός.