ΚΕΙΚ ΣΕ 3'
Υλικά:
3 κουτ. σούπας φυτικό γάλα
3 κουτ. σούπας νερό
11/2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ξύδι (εγώ χρησιμοποιώ μηλόξυδο ή λευκό ξύδι)
1 κουτ. σούπας κακάο
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/3 κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
(σάλτσα)
4 κουτ. σούπας άχνη
1 κουτ. γλυκού κακάο
1 κουτ. σούπας νερό
μερικές σταγόνες λικέρ (προαιρετικά)
Σε μία κούπα προσθέτουμε όλα τα υλικά του κέικ ΕΚΤΟΣ από το κακάο και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά με το μιξεράκι του καφέ (αν δεν έχουμε χρσιμοποιούμε πιρούνι).
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 3' (στο δυνατό).
Θα πρέπει να έχει φουκώσει και να έχει ψηθεί όμορφα η επιφάνειά του.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να σταθεί 5' και το απολαμβάνουμε με άχνη ή κουβερτούρα ή σάλτσα κλπ.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη και προσθέτουμε το νερό και αν θέλουμε το λικέρ.
Θέλουμε να πετύχουμε υγρή μορφή σιλοπιού για αυτό ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό ακόμα.
Tips!!!!
Μπορείτε να βάλετε με τη βοήθεια 2 κουταλιών στο κέντρο του μείγματός σας μία κουταλιά φυστικοβούτυρο για γέμισ έκπληξη ή ακόμα κι ένα κομμάτι σοκολάτας!
Δε θα πρέπει το μείγμα να ξεπερνάει τα 2-3 του φλυτζανιού σας.
Βάλτε ένα πιατάκι κάτω από το φλυτζάνι όσο το ψήνετε για να σιγουρευτείτε ότι δε θα χυθεί και λερώσει το μοκροκυμάτων σας.