ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελ. baking powder
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι sprite ή σόδα
11/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
κουβερτούρα, βούτυρο, ινδοκάρυδο κλπ (προαιρετικά)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα.
Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό, δε θα πρέπει να προσθέσουμε αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε 45-50' στους 180 βαθμούς.
Αφου ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε 10-15 λεπτά στη φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε το περιχύνουμε με κουβερτούρα ή γλάσο.
Μπορούμε ακόμα να αλείψουμε με λίγο φυτικό βούτυρο την επιφάνειά του όσο είναι ζεστό και να το πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο.