ΚΑΡΟΤΟ ΤΟΥΡΣΙ
Υλικά:
1 κιλό καρότα
2 κούπες νερό
2 κούπες ξύδι
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας χοντρό αλάτι
άνηθο, σκόρδο, δάφνη, καυτερές πιπεριές
καθαρά αποστειρωμένα βάζα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα.
Τα καλύπτουμε με νερό για να μην μαυρίσουν.
Βράζουμε 3' το νερό με το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Βάζουμε στα (αποστειρωμένα) βάζα μας από ένα κλωναράκι άνηθο, 1 φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 πιπεριά.
Γεμίζουμε τα βάζα με όσα περισσότερα καρότα μπορούμε, ώστε να είναι στριμωχτά.
Προσθέτουμε το νερόξυδο στα βάζα και κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε τα βάζα σε μια βαθιά κατσαρόλα στην οποία προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει τουλάχιστον τα 2/3 του ύψους των βάζων.
Αν έχουμε πολλά βάζα, τοποθετούμε μια πετσέτα ανάμεσα τους ώστε να μην σπάσουν.
Βράζουμε τα βάζα για 10', έπειτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε 24 ώρες ακίνητα.