ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

2018-12-31 20:20

Υλικά: 

1 πακέτο κανελόνια

200 γρ. κιμά σόγιας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

1 κουτ.γλυκού μπαχαρικά για μπάρμπεκιου

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι στέβια ή ζάχαρη ή 1 κουτ. κέτσαπ

αλάτι, πιπέρι, κύμινο,  κανέλα, κουρκουμά

Λίγο λάδι αν δεν έχετε αντικολλητική κατσαρόλα

 

μπεσαμέλ: 

1 λίτρο γάλα σόγιας άγλυκο

6 κουτ. σούπας αλεύρι

4-5 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο

1 φλιτζάνι φυτικό τυρί τριμμένο ή κυβάκια

μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, αλάτι

 

Μουλιάζουμε σε βραστό νερό τη σόγια για 15', ξεπλένουμε και στίβουμε καλά.

Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το μαίντανό.

Τσιγαρίζουμε το μίγμα ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό.

Σιγοβράζουμε 20' σε χύτρα ή περίπου 35-40' σε κανονική κατσαρόλα.

Βράζουμε άλλα 5' σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

 

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.

Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της μπεσαμέλ.

Σε περίπτωση που σβολιάσει διορθώνεται αμέσως με λίγο ζεστό γάλα και το ραβδομπλέντερ ή μίξερ.

 

Παίρνουμε λίγη σάλτσα από τον κιμά και την απλώνουμε στο ταψί.

Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με κιμά και τα τοποθετούμε κολλητά το ένα στο άλλο.

Περιχύνουμε την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε λίγο τυρί τριμμένο ή φρυγανιά για να κάνει κρούστα.

 

 

Σκεπάζουμε καλά το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30'.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.