ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΣΤΑ
Υλικά:
11/2 πακ. φρυγανιές σταρένιες
(σιρόπι:)
1 κουπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καρύδας, καστανή ή στέβια)
2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
ξίσμα 1/2 πορτοκαλιού
(κρέμα:)
2 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
7-8 κουτ. σούπας γλυκαντικό (στέβια, ζάχαρη κλπ)
11/2 λίτρο φυτικό γάλα (κατά προτίμηση καρύδας)
(ζελέ:)
1/2 κοσνέρβα κομπόστα (ροδάκινο ή βερίκοκο)
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό)
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 6' τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στρώνουμε μία σειρά φρυγανιές σε μεγάλο μακρόστενο μπολ ή πυρέξ και ποτίζουμε καλά με το σιρόπι.
Στρώνουμε και μία δεύτερη σειρά με φρυγανιές τις οποίες επίσης ποτίζουμε καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας ακολουθώντας τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε πάνω τις φρυγανιές.
Κόβουμε την κομπόστα σε φετούλες και τις απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
Ανακατέβουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λίγο πριν πάρει βράση, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκάλι που έχουμε κρατήσει.
Προσθέτουμε το χυμό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας έντονα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, το απλώνουμε πάνω στν κρέμα μας.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και απολαμβάνουμε !!!!!
tips!!
*Μπορούμε να προσθέσουμε 1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας μας στο σιρόπι!
*Αντί για φρυγανιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέικ, παντεσπάνι ή φύλλο κανταϊφι ψημένο ποτισμένο και με ξηρούς καρπούς!
*Μπρούμε να φτιάξουμε ζελέ με όποιου φρούτου γεύση θέλουμε χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο χυμό (αν χρησιμοποιήσουμε χυμό του εμπορίου θα πρέπει να βάλουμε κατά 1/4 λιγότερη ζάχαρη μιας και είναι πιο γλυκός από τον φυσικό χυμό)!