ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ & ΘΥΜΑΡΙ

2016-02-09 01:04
ΥΛΙΚΑ:
4 γλυκοπατάτες 
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
θυμάρι
σκόρδο σκόνη
λίγο φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένη βρώμη
 
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες, σε ενα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την φρυγανιά) και ανακατεύουμε! 
Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° 1 ώρα, ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τον φούρνο στον αέρα και ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να κάνουν κρούστα.
 
Tip: η φρυγανιά και η βρώμη βοηθούν να αποκτήσουν οι πατάτες μας ωραία κρούστα και απορροφούν την υγρασία της γλυκοπατάτας 
σε όσους αρέσει ο κουρκουμάς, δοκιμάστε να τον προσθέσετε στην συνταγή, ταιριάζει πολύ!