ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά:
250 γραμ. φακές
500 γραμ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2 καρότα (ροδέλες)
1/2 φλιτζ. μαιντανό (ψιλοκομμένο)
1 πράσο ψιλοκομμένο -προαιρετικά
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 κύβος λαχανικών ή 1 κουτ. σούπας βεγκέτα (προαιρετικά)
Βράζουμε τις φακές και τα καρότα να μισομαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και το πελτέ.
Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο, αλάτι πιπέρι, το δαφνόφυλλο, το μαιντανό και τέλος το σπανάκι.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλυφθούν ελαφρώς και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει το φαγητό μας (περίπου 20').
tip: μπορειτε να προσθεσετε ρύζι για πιο ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα