BABA GANOUSH (αραβικη μελιτζανοσαλατα)

2016-12-14 15:25

Υλικά: 

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

3 κουτ. γλυκού ταχίνι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελ. σκόρδο

1 κουτ. γλυκού λιναρόσπορο

2 κουτ. σούπας μαιντανό 

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

1 λεμόνι μεγάλο (χυμό)

αλάτι, πιπέρι

 

Τρυπάμε σε μερικές μεριές τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι.

Τις ψήνουμε είτε στο φούρνο (στους 200 βαθμούς περίπου 40' μέχρι να μαλακώσουν), είτε στα κάρβουνα (να μαυρίσουν από έξω και να λιώσουν μέσα).

Με ενα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους, όσο ακόμα είναι ζεστές.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, αφήνουμε να κρυώσει καλά και απολαμβάνουμε.

Σερβίρουμε ως ντιπ γαρνιρισμένο με λίγο μαιντανό, κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη κλπ.